31 Aralık 2008 Çarşamba

BU DİZİNİN SENARİSTLERİ DE HARİKA

İşte ince detaylar böyle izlettirilir. Hani sürekli gerek senaryodaki gerek çekimlerdeki mantık hataları ve açıklardan bahsediyorum ya, dün akşam diğer senaristlere ders niteliğinde bir sahneyle karşı karşıya geldik. Meliha'nın Samim için düzenlediği oda... Çoğu dizide ilk başlarda tasarlanan düzen, zaman içinde gereksiz geldiğinde veya maddi olarak mekan değişikliği yapılmak zorunda olduğunda herşey "pat!" diye oluveriyor. Bu değişim için ayrı bir sahne çekelim de seyirciyi bu kadar hafife almayalım diyen biri de çıkmıyor. Bir bakıyoruz ofisler, mutfaklar, yatak odaları birden değişiyor ve senaryonun kılı kıpırdamıyor. Ama dün akşam öyle miydi? Samim'in yeni odası ne de güzel bir sahneyle bize yansıtıldı. Kaldı ki, Samim'in o koca evde, odası olmadan bir kanepede yatması hiç hoş durmuyordu. Meliha'nın pambığıyla yaptığı jest çok güzel oldu. Pambıktan bahsetmişken küçük Mertcan'ı biraz tanıyalım derim.

Gerçek adı Alpay Şayhan olan minik oyuncumuz henüz 6 yaşında ve İstanbul'da yaşıyor. Şu ana kadar profesyonel olarak Tv Reklamlarında ve bir dizide yer almış. Yer aldığı Tv Reklamları arasında Turkcell Cellocan reklamı, Arçelik "Ütü" - "Anneler Günü" - "Internet" reklamları bulunmakta. Şu ana kadar yer aldığı tek dizi de "Canım Ailem". Mimikleriyle dikkat çeken küçük oyuncumuz, dizinin ilk bölümünden itibaren kendini geliştirmeye devam ederek, bize güzel seyirler yaşatmakta.

Bir yılı daha rafa kaldırırken, yeni yıl için hazırlıklarımız devam ediyor. Kimi için yeni yılın gelmesi pek birşey ifade etmese de her yenilikte bir hayır vardır diyerek, 2009'un tüm güzelliklerini cömertçe sunması dileklerimle, herkese iyi seneler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder