25 Aralık 2008 Perşembe

"CAN CİĞER" KUZU SARMASI OLDUK

Sıcacık bir öykü var bu dizide...
Herşey turuncu sıcaklığında sanki...
Hele Samim'le Meliha'nın tatlı sert atışmaları... İzlerken farkında olmadan gülümsediğimi hissedebiliyorum, böyle zoraki değil, derinden ve farkettirmeden gelen bir gülümseme...
Hatırlarsınız, yine atv'de oynayan bir dizi vardı, İkinci Bahar... Tükran Şoray ve Şener Şen başrollerde. Bir kebapçının mutfağı nasıl kendini bu kadar izletebilirdi ki! Ama izledik işte, hemde tekrarlarına varana kadar tavan yaptırdık diziye çünkü oda sıcacıktı. Şimdi ben Canım Ailem'de bu tadı alıyorum. Bir yanda Binbir Gece gibi modern çağın modernleşmiş evleri ve sofraları, bir yanda Meliha'nın iki katlı ahşap evi ve kahvaltı sofrasındaki yumurtalı ekmekleri. Uğur Yücel'de ne yakıştı bu role. Zaten adamda babacan bir taraf var, birde ona aşk eklenince izlemeye doyum olmuyor.

Dizilerin "Adana" kavramından sonra, şimdiki modasıda yangın oldu. Geçen hafta neydi öyle, neredeyse her dizide Analı Kızlı çorbası içilmişti. Pazartesi akşamı Doludizgin Yıllar'da yangın vardı , dün akşamda Canım Ailem'de.. Karakterleri yakınlaştırmanın en kolay yolu bu heralde. Neyse ki, göze batan bir oyunculuk görmedik bu sahnede, herşey tadındaydı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder